De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. Het is een mooi gezicht en vele toeristen komen naar Coo om dit natuurgeweld vast te leggen. U kunt vanuit Plopsa Coo een stoeltjeslift nemen die u naar een hoger punt voert voor een mooi uitzicht op de gehele vallei. Op zomeravonden wordt de waterval verlicht.

Rondom de waterval is van alles te doen, van midgetgolf tot kajakken. Aan de voet van de watervallen is het attractiepark Plopsa Coo te vinden. Een super leuk park voor kinderen met diverse attracties en een kleine kinderboerderij met wat geiten. Verder zijn er in de buurt van de watervallen vele kraampjes te vinden met souvenirs en natuurlijk zijn er vele Belgische frietkotten.

Weinigen weten dat niet de Amblève maar de monniken van de Abdij van Stavelot deze waterval hebben gebouwd: pas in de 18de eeuw staken de monniken hier een zeer wijde meander door. Een meander is een natuurlijke, bijna complete cirkel in een rivier. Hij wordt net als het everzwijn beschouwd als een symbool van de Ardennen.

De meander van Coo maakte plaats voor een waterval die op een paar meter ruimte een hoogteverschil overwint waar de meander een paar kilometer over deed. Dankzij de actie van de monniken komen hier nu jaarlijks meer dan anderhalf miljoen toeristen op bezoek.


Damesrokken Superdry MidiKuitlang Blauwe Superdry Damesrokken MidiKuitlang Superdry Blauwe Blauwe Damesrokken trCxshQdoB

Leuk artikel? Deel het ook op social media!
Teresa Skirt Length Dainelli Knee Dainelli Knee Teresa Length tsCQrdhx

Gerelateerde artikelen

Falize rots in Durbuy

De Falize rots in Durbuy staat ook wel bekend onder de naam Homalius rots en Anticlinaal.

Lees verder

Amerikaanse Militaire Begraafplaats in Neupre

Op deze begraafplaats in Neupre liggen meer dan 5000 Amerikaanse soldaten begraven.Low Sneakers L' Autre topsamp; Chose 54jRL3A

Lees verder
Donkergroene Donkergroene Herenbroeken Regular C amp;a Regular C Donkergroene Regular C amp;a Herenbroeken zMpjLGVqUS

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.